Valenti Motoren

Over Valenti

Het bedrijf Valenti Racing werd in 1973 opgericht door de passie van oprichter Enzo Valenti.

In 1979 begint hij met de productie van motorfietsen genaamd "Valenti" tot het jaar 1986.

Van 1987-1989 verkoopt hij motorfietsen van verschillende merken, tot 1989. Bij het zien van de nieuwe Suzuki modellen wordt Enzo verliefd en besloot om alleen motoren te gaan verkopen van Suzuki.

In 1997 werd hij distributeur voor Italië van de off-road Suzuki’s.

De overeenkomst met Suzuki wordt een natuurlijke aanvulling op de passie en toewijding van de heer Valenti en de wereld van de motorcross.

Suzuki heeft altijd aandacht gehad voor technologische ontwikkelingen en de behoeften van de gebruikers.

In 2003 start de  productie van de LTZ 400 quadmodellen die veel positieve reacties van het publiek ontvangt.

In 2010 wordt de nieuwe 50cc Valenti quad gepresenteerd en geproduceerd voor kinderen van 14 jaar en ouder. Dit is een compleet zelfstandig product en volledig in Italië geproduceerd.

De bromfietsen van Valenti zijn verkrijgbaar in verschillende versies: de enduro RME 50 met deltabox frame gemaakt van aluminiumlegering en oliepomp; de enduro RME 50 RACE uitgerust met dubbele radiator, volledig instelbare voorvork en mono shock met drievoudige verstelbaarheid; de motard SM 50 uitgerust met oliepomp en 300 mm voorremschijf. (zwevende wave disc)

De Enduro is verkrijgbaar in de kleur geel / zwart, terwijl de motard in de kleuren geel / zwart of wit / zwart verkrijgbaar zijn.

Het merk Valenti behaalde vanaf 2011 tot heden in het 50cc klassement de volgende resultaten: Italiaans kampioen Enduro in 2011; Italiaans Enduro kampioen, Europees en Italiaans enduro kampioen mini enduro in 2012; Italiaans Enduro kampioen in 2013, Europees kampioen enduro 2014, Italiaans Enduro kampioen in 2015.  Dit dankzij de inspanningen van de teams en rijders van de RME 50.

In 2013, tijdens de International Motorcycle Show EICMA werd er een nieuwe 50cc model toegevoegd: de N01 NAKED. Deze is voorzien van een buizenframe, aluminium velgen en een onderlangse uitlaat. Een product met een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Verkrijgbaar in rood / wit of rood / zwart.

Naast de 50cc modellen heeft Valenti nog een cross lijn. Deze motoren worden op basis van Suzuki RMZ geproduceerd, zowel de 250 als de 450cc modellen. 

Ontwerp & realisatie Webontwerp en realisatie: VormFactor